De IJ-Salon en andere concerten

Naast Bijlmer Klassiek presenteert Michael Gieler meer concerten die te karakterisen zijn als vernieuwend, op topniveau en laagdrempelig. Alle met klassieke muziek als ankerpunt, door leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest met vaak speciale gasten.

ijsalon.pngDe bekendste serie is de IJ-Salon, vijf concerten op zaterdagmiddag in het Muziekgebouw aan 't IJ.
Alle informatie hierover vindt u op de website IJ-Salon

 

 

Logo Bach FestivalJaarlijks wordt op Gran Canaria het Internationaal Bachfestival uitgevoerd. Dit jaar van 10 t/m 15 april. Hier brengen we de Nederlandse kennis en ervaring van topmusici uit het KCO en Nederlandse zangers over in de lokale muziekgemeenschap. Onder het toeziend oog van onze Nederlandse fans die meegaan in een reisgroep.
Centraal staat een zeer bijzondere uitvoering van de Mattheüs Passion.
Een heerlijke voorjaarsvakantie op Gran Canaria. Samen met de Nederlandse en lokale musici genieten van concerten en masterclasses. En, als u daarvan houdt, wandelen in de prachtige natuur. We bieden een geheel verzorgde reis aan. Als u belangstelling heeft, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inmiddels wordt ook gewerkt aan de realisatie volgend jaar van Bach Bridges, een internationaal Bach-festival in diverse Europese steden.

 Naast deze concerten worden regelmatig educatieprojecten uitgevoerd in samenwerking met Amsterdamse scholen. Zo hebben in 2016 bijvoorbeeld zo’n 500 kinderen van 8 tot 12 kennis gemaakt met een verkorte versie van de Johannes Passion

 

 

Bijlmer Klassiek is een gezamenlijk project van de Stichting Music Bridges en het Bijlmer Parktheater.